Chat with us, powered by LiveChat

Ontwerpeisen

Ontwerpeisen

 

 1. Snelle links:
 2.  
 3. Algemene Richtlijnen:
 4. Ontwerp Specificaties:
 5. Platform:
  1. Geaccepteerde formaten en bestandtypes
  2. Adobe Illustrator, Teken- of Vector Bestanden
  3. Geplaatste Beelden
  4. Quark & Pagemaker Pagina Layout Bestanden
 6. Lijn ontwerpen
 7. Fotografische ontwerpen
 8. Maten
 9. Resolutie
 10. Kleurengids
  1. Pantone Referentie Gids
  2. Stof en kleur selectie
  3. Print Afwerkingen
 11. Print Afwerkingen
 12. Media en Overdracht
 13.  
 14. Lees onze Algemene Voorwaarden

Richtlijnen:

De ontwerpen met PDF/EPS/AI formaat moeten minimaal 300-400 pixels (dpi) hebben. Alle kleuren moeten in pantones zonder coat (U nummers in de pantone tabel) Klik hier voor de tabel.

**Let op: onze maximale printclakte is 60cm bij 40cm


ONTWERP SPECIFICATIES:

Bestand Formate worden geaccepteerd in: PDF, AI, PSD, TIFF, EPS (Jpeg bestanden zijn een vorm van samendrukking, de resolutie wordt minder elke keer dat het bestand geopend en opgeslagen wordt. Gebruik geen Jpeg bestanden voor herproductie).

Platform: Apple Macintosh of Windows

Maat: Ontwerpen moeten 100% van de maat zijn om geproduceerd te worden

Resolutie: Lijn ontwerpen – 1200 dpi, Teken of Vector – 300 dpi, Fotos – 300 dpi

Grafische Applicaties: Adobe Photoshop CS3, Adobe Illustrator CS3 Bestanden geaccepteerd: TIFF, EPS, AI, PSD

Let er op dat alle lettertypes worden geconverteerd naar contouren om te verkomen dat we niet de lettertypes van uw onwerp hebben.


PLATFORM:


GEACCEPTEERDE FORMATEN EN BESTAND TYPES:

 

We accepteren beelden gemaakt in Windows of Apple Macintosh, gemaakt in specifieke grafische applicaties, bijv. Adobe Illustrator of Adobe Photoshop. We kunnen de meeste bestanden openen en ermee werken, o.a. AI, PSD, PNG, TIFF, PDF en zelfs CDR bestanden.

 


ADOBE ILLUSTRATOR, TEKEN OF VECTOR BESTANDEN:


Programma's al Freehand en Adobe Illustrator heeft onze voorkeur voor designs maken voor prints.

Screen-printen is een spot kleur medium in plaats van een offset, waarbij het kleuren gebeurd met procesprinten. Voeg geen verstrikking aan het beeld toe.

Als identieke objecten elkaar overlappen, scheid deze dan per laag.

Indien nodig, converteer de kleuren in de bestanden naar spot kleur en verwijder alle ongebruikte kleuren uit het bestand.

Converteer alles naar hoofdlijnen. De meeste textiel ontwerpen zijn zonder tekst, als u alleen de hoofdlijnen gebruikt kunt u verwarring voorkomen.

 


GEPLAATSTE AFBEELDINGEN:

 

Wanneer u geplaatste afbeeldingen gebruikt in programma's als Quark, PageMaker, Freehand of Illustrator etc. verander dan de maat van de afbeeldingen niet. Verander de maat van te voren in het programma waarin ze zijn gemaakt.

Gebruik geen 'clip art', dit kan namelijk niet gescheiden worden in lagen, wat nodig is tijdens het printen. PowerPoint en Microsoft Word clip art horen ook bij deze categorie.

 


QUARK & PAGEMAKER PAGINA LAYOUT BESTANDEN:

 

In programma's alsQuark, Pagemaker, etc. kunnen lettertypes niet geconverteerd worden tot paden. Zorg er daarom voor dat u alle bitmap- en printlettertypes heeft zodat u op locatie kunt printen.

Gebruik de Uncoated Pantone Matching System (PMS) nummers voor kleurnamen. Als het document wordt geprint met procesprinten, zorg er dan voor dat u het PMS boek heeft gecontroleerd, dat de kleuren kloppen aangezien de kleuren op een scherm altijd anders kunnen lijken.

 


MATEN:

Ontwerpt u alle digitale bestanden zo dat het formaat van het bestand even groot is als u het wil laten produceren. Mocht u niet zeker zijn van het formaat kunt u altijd onze klantenservice om advies vragen.


RESOLUTIE:

Lijn ontwerpen moeten geleverd worden in 1200 dpi en alle andere ontwerpen in 300 dpi. Als de afbeelding wazig is en de randen 'pixelig dan is de resolutie (hoeveelheid digitale informatie of pixels per vierkante cm) te laag. Als er geen andere afbeeldig beschikbaar is maakt u zich dan geen zorgen. Vaak is het mogelijk dat wij uw afbeelding kunnen namaken. Bel onze Ontwerp Afdeling voor advies.


KLEUREN GIDS:


PANTONE REFERENTIE GIDS:

 

Screenprint-inkt is anders dan offset-inkt en zeker anders dan Pantone inkt. Desondanks kunnen wij bijna alle PMS kleuren maken met onze grote selectie screenprint-inkt. Gebruik de Uncoated PMS nummers voor kleurnamen bijv. 185U voor rode inkt. Zorg er voor dat u het PMS boek heeft gecontroleerd, dat de kleuren kloppen aangezien de kleuren op een scherm altijd anders kunnen lijken.

pantone logo 

 


STOF EN KLEUR SELECTIE:

 

KATOEN EN CANVAS PRODUCTEN

Onze katoen en canvas producten worden gemaakt in kleuren op voorraad of ze kunnen gekleurd worden om te voldoen aan uw eisen (Minimale hoeveelheid is toegepast). Voor kleine hoeveelheden en voor onze de minimale bestelhoeveelheden zijn dit onze kleuren:

 1. Supreme Rood
 2. Zwart
 3. Wit
 4. Marineblauw (282U)
 5. Ongekleurd natuurlijk katoen of canvad

 

Kleuren met Pantone

-          Voor bestellingen van 1,000+ op COTBLH2 (38x43) formaat of groter kunnen wij Pantone kleuren gebruiken.

-          Voor bestellingen van 2,000+ op COTBDS73 (25x30) formaat tot COTBLH2 (38x43) formaat kunnen wij Pantone kleuren gebruiken.

-          Voor bestellingen van 5,000+ op COTBDS71 (10x15cm) formaat tot COTBDS73 (25x30cm) formaat kunnen wij Pantone kleuren gebruiken.

 

JUTE PRODUCTEN 
(voor 2000+ op JUTBGSH3 ((40x36cm) of groter)

 1. Rood 186U
 2. Olijf groen 385 U
 3. Geel 116U
 4. Roze 226 U
 5. Marineblauw 2758 U
 6. Bruin 185 U
 7. Blauw 313 U
 8. Oranje 151 U
 9. Creamy wit
 10. Zwart

 

*alle kleuren en tassen zijn onderworpen aan beschikbaarheid

 


MATEN:

Eenvoudige zwarte en witte trekkoorden moeten het volledige formaat zijn. Originele ontwerpen moeten 1200 dpi zijn en worden geleverd als eps. bestanden. Als u niet aan deze resolutie kunt voldoen kunnen we uw origineel scannen. Geef ons het gedetailleerde ontwerp op 100% formaat en wij helpen u verder. Als kleuren in zwarte hoofdlijnen moeten vallen geef dit dan aan op een laser print of Xerox kopie en wij zullen ze invoegen.


FOTO'S GEBASEERD OP PIXELS OF FOTO PAINT DOCUMENTEN:

Als u programma's als Photoshop, Photopaint, etc. gebruikt, lever ons dan de volledige kleurenfoto's in RGB formaat. Hier kunnen wij de kleur garanderen. Mocht u uw ontwerp laten scannen vraag dan RGB aan.

Als u niet direct in RGB of LAB kunt scannen laat dan de scanoperator het bestand converteren naar RGB voordat u het naar ons stuurt. Als de scan gemaakt is met een desktop CCD scanner in RGB converteer de scan dan niet naar CMYK en dan terug naar RGB. In dit geval kunt u ons het originele bestand sturen.

Fotografische kleur- en grijswaarden bestanden moeten op 100% fromaat, met 300 dpi opgestuurd worden. Als uw bestanden gedetailleerd zijn, maar onder de 300 dpi, zullen de resultaten teleurstellend zijn. U kunt 72 dpi afbeelding niet omzetten naar een 300 dpi bestand, aangezien de afbeelding dan wazig wordt. Er zijn verschillende technieken waarmee wij dit kunnen oplossen. Probeer dus niet de resolutie van uw beeld te wijzigen, neem contact met ons op om uw probleem op te lossen.


MEDIA EN TRANSMISSIE:

Wij accepteren bestanden verstuurd via email of FTP (File Transfer Protocol). Alle bestanden verstuurd via Internet worden geconverteerd naar tekst zodat het bestand kleiner wordt zodat het voor ons eenvoudig leesbaar wordt. Als uw bestand onder de 1 megabyte is en u heeft minimaal een 28.8 baud modem, moet alles goed gaan.

We kunnen ook werken met bestanden gestuurd via CD en DVD. Dit formaat wordt het liefst aangevraagd aangezien wij uw bestanden direct kunnen bekijken.

Als u meerdere bestanden heeft of ze zijn groter dan 1 megabyte stuur ze dan met FTP naar onze server. Neem contact met ons op voor meer informatie over FTP.

Bedankt dat u tijd heeft genomen om dit artikel te lezen en dat u uw bestanden om de beste wijze naar ons stuurt. Wij kijken er naar uit om met u samen te werken.

Als u nog vragen heeft over de informatie op deze pagina of aanvullende informatie bel dan naar onze Ontwerp Afdeling via +49 (0)69 2222 33 978.

Loading…